Половин час време на ден само за вас ще промени живота ви

Vreme_za_men_PolqnataКолкото по-заети сте, толкова по-заети ще ставате. Не си мислете, че като свършите с тази или онази задача, като предадете така важния си, спешен проект, ще можете да си починете. Улисан в задачи и в „още малко и приключвам с всичко това, и ще си почивам“ човек не забелязва как времето тече все по-бързо и по-бързо и хоп, дошло е време за пенсиониране. Не че е лошо, но можете малко по-рано да започнете да се наслаждавате на живота. Какво общо има това с необходимостта да отделяте по половин час време на ден само за себе си? Сега ще обясня.

Половин час на ден е достатъчен, за да се презаредите с енергия

Това е така, разбира се, само ако не го прекарате в зяпане в компютъра, в телевизора или в говорене по телефона. Може да четете любима книга или да слушате музика. А най-добре е просто да полегнете или да поседнете и да не правите нищо. Оставете мозъка си да се рее свободно накъдето пожелае. След половин час ще се усетите отново свежи, бодри, изпълнени с енергия и желание да правите неща. А и добре ще ви се получава, защото ще се концентрирате по-лесно.

Половин час на ден уединение ви стига, за да усетите кои са важните неща за вас

Оттеглянето от околния свят, отдалечаването от изискванията на близки и познати и от задачите, с които ви натоварват, ви помага да усетите себе си – добре ли се чувствате, зле ли, какво искате. Не е задължително дори съзнателно да мислите за това. Отпуснете се, оставете интуицията ви да се събуди. Всъщност вие много добре знаете какво искате, какво трябва да направите и какво е важно за вас. Просто околните шумове ви пречат да се чуете.

Половин час спокойствие и лично време ви помагат да се справите с всяка критична ситуация

Ако сте постоянни в това да си отделяте минимум половин час време дневно, бързо ще започнете да се отпускате и освобождавате от делничните грижи. Ще се зареждате с енергия, ще сте наясно със себе си и ще имате достатъчно сила, че да реагирате адекватно в каквато и да било критична ситуация.

Какво следва от всичко това

Ако започнете да реагирате адекватно в критични ситуации, с течение на времето ще спрат да се появяват такива.

Тогава ще имате още повече енергия и способност да се справяте по-бързо с всички задачи.

Заедно с това обаче ще сте съвсем наясно какво искате и новопоявилото се свободно време ще оставите за себе си, за да правите неща, които обичате. А и ще сте една идея по-близо до способността да живеете бавно, да не настоявате да свършите всичката работа на света преди да започнете да се забавлявате, да общувате пълноценно със семейството си, да пътувате. Обикновено нещата, които правите с любов и търпение, и за забавление, ви носят освен позитивни емоции и материални такива. Просто защото каквото и да подхванете ви се получава с лекота и усмивка, бързо създавате контакти, лесно печелите хората за каузите си и те искат да работят с вас.

Звучи ви шантаво половин час време за себе си на ден да има такъв ефект? Опитайте. Проявете постоянство и после пишете да споделите резултата.